Kerekes élmény… régi síneken!

Burgenland szívében, egy 23 km-es útvonalon, kerékpár meghajtású hajtányokon, ún. drezinán robogva fedezhetjük fel a közép-burgenlandi Sonnenland régió szépségeit.

Egy régi vágányszakaszon kerekezve juthatunk el a Kékfrankos országából (Neckenmarktból) az élményekben és kulturális látnivalókban gazdag városkába, Oberpullendorfba (Felsőpulya). Az útvonal szőlőskertekkel, napraforgós mezőkkel tarkított árnyékos erdőkön, szemet gyönyörködtető szántóföldeken és romantikus falvakon vezet.

Az útvonal mentén rengeteg kuriózummal találkozhatunk: például a lánzséri várrommal, amely a 18. század közepéig Közép -– Európa legnagyobb védvára volt, vagy Stoob-ban a romantikus stílusú freskókkal díszített hegyi templommal. Érdemes továbbá a lackenbachi (Lakompak) kastély múzeum kiállítását is megnézni, mely „„A természet nyomban”” elnevezést viseli. S végül, de nem utolsó sorban, Raidingban (Doborján) találjuk a híres zongoraművész, Liszt Ferenc szülőházát, mely ma múzeumként üzemel.

Emellett különleges betekintést nyerhetnek a múltba a Neutal-i Építészeti Múzeumban (Museum für Baukultur) a különböző tárgyi emlékeken, képeken, szövegeken, filmrészleteken és kortárs elbeszéléseken keresztül. Itt a gyermekek (3 különböző korcsoportban)tematikus vezetések keretében megismerhetik az agyagtégla készítésének rejtelmeit is.

A Sonnenland Drezinatúra start- illetve célállomásai az oberpullendorfi és a horitschon/neckenmarkt-i vasútállomások.
Páros napokon a drezinák horitschon/neckenmarkt-i indulással Oberpullendorf felé közlekednek.
Páratlan napokon a hajtányok oberpullendorfi indulással Horitschon/Neckenmarkt felé robognak.

A visszaút autóbusszal, vagy a taxiszolgálat kisbuszaival is lehetséges.

Burgenland  7301 Deutschkreutz Carl-Goldmark-Straße 4

GPS: 47.59991455, 16.62523270

www.draisinentour.at