Kirándulások a közeli Alpok előhegyeibe

 

Hohe Wand – (könnyű túra)

 Táv: 10 km

Idő: kb. 3.5 h gyaloglás

Túránk a Hohe Wand tetejéről indul, ahova autóval érkezünk. A terep változatos, fel és lefelé haladó erdei ösvényeken, utakon vezet körbe minket az erdő borította Hohe Wand-on. Útközben ellátogatunk a Sky Walk-hoz, majd körtúránkat folytatva visszajutunk a parkolóhoz. Itt megebédelhetünk és eltölthetünk 2 kellemes órát a vadaspark, állatsimogató, játszótér, Scnheeberg Blick kilátó környezetében.

Program:

 • 08.00 – 09.00 Utas felvétel
 • 10.00 – 14.00 Gyaloglás
 • 14.00 – 16.00 Ebéd, látványosságok megtekintése, gyerekeknek szórakozási lehetőség
 • 17.00 – 18.00 Érkezés a szállásra

Részvételi díj:  8.800.-Ft/fő  , mely tartalmazza a szállítás (max. 8 fő) és túravezetés költségét.

Hohe Wand –  (közepes nehézségű családi túra)

Táv: 13 km

Idő: kb. 5 óra gyaloglás – 3 óra kényelmes, erdei úti terepen, 1 óra meredek ösvény a Hohe Wand- ra fel, 45 perc vissza.

Túránk a Hohe Wand lábánál indul Maiersdorf faluból és meredek ösvényen jutunk fel a hegyre- 1h. A Hohe Wand túránk során ellátogatunk a Sky Walk-hoz, mely gyönyörű kilátást nyújt a vidékről, majd útba ejtjük az állatsimogatót, vadasparkot, játszóteret. Délután megebédelhetünk egy Hütte-ben, majd folytatva körutunkat, visszajutunk a parkolóba. A túra tejesítéséhez jó egészség és egy kis kondi is szükséges. Gyerekeknek, kutyáknak is alkalmas.

Öltözék: nem csúszós túracipő, hátizsák, kis elemózsia, innivaló, naptej, pulcsi, esőkabát, fejfedő, túrabot.  

Program:

 • 08.00 – 09.00    Utas felvétel
 • 10.00 – 17.00    Túrázás
 • 18.00 – 19.00    Érkezés a szállásra

Részvételi díj:  8.800.-Ft/fő  , mely tartalmazza a szállítás (max. 8 fő) és a túravezetés költségét.

Könnyű Rax túra – (felvonós)

A túra iránya: viszonylag sima, egyszerű túra a Rax-fennsíkon

Időtartam: kb 4 óra gyaloglás Táv: 11 km Szintkülönbség: 509 m

Programleírás:

Az autós parkolóból felvonóval jutunk a felsőállomásra,a Rax Berggasthof-hoz.
Rax-Berggasthof (hegyi vendéglő) inkább egy vendéglő, mint egy alpesi kunyhó, nagy ital,-és ételválasztékkal várják a betéröket. Közvetlenül a hegyi végállomásra épült, így egy ideális kiindulópontja, de akár célállomása is lehet a Rax-fennsíkon túrázóknak. Szánjon egy kis időt a Schneeberg lenyűgöző masszívumának megtekintésére! A hegység csúcsai sokszor még nyáron is fehéren szikráznak!Az Otto-menedékház az első kunyhó, melyet a Rax-fennsíkon való túrázásunk során a Rax-felvonó fenti végállomásától kb. 30 perc séta után elérünk. Rengeteg virágot láthat az Ottohaus alatti Alpengarten réten. Ne felejtse: az egész Rax- és Schneeberg-masszívumon tilos a virágok letépése!Pár lépésre a kunyhó mögött található egy kilátóhely, ahonnan lefelé tekintve kiszélesedik a Schwarza folyó völgyének zöld pompája.A Kammweg-útvonal köti össze a Seehütte és az Ottohaus menedékházakat a Preiner Wand mentén. A törpefenyők sűrűje és a sziklás talaj között újra és újra feltűnnek apró havasi kunyhók, ahol megpihenhet. A Seehütte egy kicsi, kedves kunyhó, mely az „Osztrák Turizmus a Környezetvédelemért“ kitüntetetést kapta. Visszafelé kényelmes, széles út, a Seeweg vezet sűrű fenyőerdőkön keresztül az Ottohaushoz és a Raxseilbahn hegyi állomásához ahonnan felvonóval leereszkedünk a parkolóba.

Lift ár (oda-vissza): Felnőttek19,30 EUR, gyermek 15 év alatt 11 Eur . Családi kedvezmény igényelhető.

Kunyók: Rax Berggasthof, Ottohaus, Seehütte

Program:

 • 07.30-08.30 Utas felvétel
 • 10.00            Parkoló (Rax)
 • 10.00-14.30 Túrázás, 13.h körül ebéd Ottohaus Hütte
 • 15.00            Indulás vissza Magyarországra
 • 16.00-16.30 Szállás

Ajánlott vinni: Eu kártya, hátizsák, kulacs, esőkabát, pulcsi, túracipő,fejfedő, napkrém, csoki, költőpénz ebédre.

Részvételi díj:  11.500.-Ft/fő , mely tartalmazza a szállítás (max. 8 fő) és a túravezetés költségét. 

Megjegyzés: 

A program egész napi elfoglaltsággá egészíthető, ha

– a lefele utat nem felvonóval hanem gyalog tesszük. 8,5 km kb. 2.5 h (könnyű)

vagy

-a Freibad Reichenau-ban fürdőzünk

vagy

-Kaiserbrunn vízerőmű múzeumot megtekintjük

Közepes Rax Túra -(felfelé felvonóval, lefele gyalog)

A túra sok látványosságot tartogat és gyönyörű kilátást a Rax csúcsairól. A Rax platón tett körút le és fel váltakozó, köves ösvényen vezet részben a hegy peremén, részben pedig törpe fenyvesben. Nap második felében a hegyről lefele vezető 8 km (2.5h) erdei út enyhe és mérsékelt meredekség közt váltakozik. Nehéz, veszélyes szakaszok nincsenek, bárki teljesítheti, aki egészséges. A felvonón kutyát csak pórázon, szájkosárral lehet szállítani.

A vándorút: kiindulópont Rax alja- felvonóval fel a Rax platóra – Platón kis kör (kb3.5h), végül vissza le gyalogosan a parkolóhoz (2.5h).

Menetidő: kb. 6 óra  Hossz: 16 km

Követelmények: kondicionálisan enyhén megerőltető, gyerekeknek, kutyáknak, jó egészségnek örvendő Idősebbeknek is alkalmas.

Kunyhók: Otto-Haus, Seehütte

Felvonó ár egy irányba 11 EUR/ felnőtt, gyerekeknek és családoknak kedvezmény.

Program:

 • 07.30-08.30 Utas felvétel
 • 10.00  Parkoló (Rax)
 • 10.00-18.00 Túrázás és ebéd – Ottohaus Hütte
 • 18.00 Indulás vissza Magyarországra
 • 19.30-20.00 Szállás

Részvételi díj:   11.500.-Ft/fő ,mely tartalmazza a szállítás (max. 8 fő) és a túravezetés költségét.

 Ajánlott vinni: EU kártya vagy utasbiztosítás, hátizsák, kulacs 1.5L, esőkabát, pulcsi, túracipő, fejfedő, napkrém, csoki, költőpénz ebédre, telefon, csere póló,

Nehéz  Rax Túra  – (felvonóval le és fel a Raxra)

Az autós parkolóból felvonóval jutunk a felsőállomásra, a Rax Berggasthof-hoz.
Rax-Berggasthof (hegyi vendéglő) inkább egy vendéglö, mint egy alpesi kunyhó, nagy ital-, és ételválasztékkal várják a betéröket. Közvetlenül a hegyi végállomásra épült, igy egy ideális kiindulópontja, de akár célállomása is lehet a Rax-fennsíkon túrázóknak. Szánjon egy kis időt a Schneeberg lenyűgöző masszívumának megtekintésére. A hegység csúcsai sokszor még nyáron is fehéren szikráznak! Az Otto-menedékház az első kunyhó, melyet a Rax-fennsíkon való túrázásunk során a Rax-felvonó fenti végállomásától kb. 30 perc séta után elérünk. Rengeteg virágot láthat az Ottohaus alatti Alpengarten réten. Ne felejtse: az egész Rax- és Schneeberg-masszívumon tilos virágot szedni! Pár lépésre a kunyhó mögött található egy kilátóhely, ahonnan lefelé tekintve kiszélesedik a Schwarza folyó völgyének zöld pompája. A Kammweg-útvonal köti össze a Seehütte és az Ottohaus menedékházakat a Preiner Wand mentén. A törpefenyők sűrűje és a sziklás talaj között újra és újra feltűnnek apró havasi kunyhók, ahol megpihenhet. A Seehütte egy kicsi kunyhó, mely az „Osztrák Turizmus a Környezetvédelemért“ kitüntetetést kapta. A Seehütte-től az út bizonyára megizzasztja Önt, de egy csodálatos körpanoráma a jutalom, majd egy kis dombon, büszkén emelkedik a Habsburgház. Nordwestflanke-n a terep hirtelen lejt és szabad kilátást biztosít az Ötscher-vidékre. Kis szerencsével a Habsburgház környékén láthatunk zergéket. Innen a Gloggnitzer Hütte és Ottohaus-on keresztül érünk vissza fáradtan a felvonóhoz, mely levisz bennünket a parkolóhoz.

A vándorút: Rax platón nagy körút, le és felvezető köves hegyi ösvény, egy-két helyen meredek, de kézzel kapaszkodni sehol nem kell, veszélyes szakaszok nincsenek. Alkalmas bármelyik 10 év fölötti, kondícióval rendelkező korosztálynak, valamint kutyának is. Gyakran pazar a kilátás!!!

Időtartam: kb. 7.5 óra menetidő Hossz: 17 km Szintkülönbség: hegynek fel és le egyaránt 1150 m

Lift ár (fel-le): Felnőttek19,30 EUR, gyermek 15 év alatt 11 EUR. Családi kedvezmény igényelhető.

Kunyhók: Rax Berggasthof, Otto-Haus, Seehütte, Habsburghaus.

Program:

 • 07.00-08.00                  Utas felvétel
 • 9.15                               Liftparkoló (Rax)
 • 10.00-17.00                  Túrázás
 • 17.30                             Parkoló
 • 19.00-19.30                  Érkezés a szállásra

Ajánlott vinni: EU kártya vagy utasbiztosítás, hátizsák, kulacs 1.5L, esőkabát, pulcsi, túracipő, fejfedő, napkrém, csoki, szendvics, telefon, csere póló.

Részvételi díj: 11.500.-Ft/fő, mely tartalmazza (max. 8 fő) a szállítás és a túravezetés költségét.

Schneeberg túra  (nehéz)

A túra iránya: Höllentaltól a Weichtalklamm hasadékon és Klosterwappen csúcson (2076m) át vezető körtúra. Veszélyes, tériszonyt keltő szakaszok nincsenek. A köves, gyepes ösvények váltakoznak, többnyire végig erőteljes a meredekség. 10 év alatti gyermekeknek és kutyáknak nem alkalmas.

A Weichtal-ház 574 méter magasan tökéletes kiindulópont a Schneeberg meghódításának. Már pár percnyi gyaloglás után ott találjuk magunkat a sziklás ormokkal, görgetegkövekkel és farönkökkel teli vadregényes szurdokban. Bár az út megterhelő, erőnléttel mindenki számára élvezetes lehet! Párszor a kezünkre is szükségünk lesz, de a létrák és láncok mindenütt megfelelő segítséget nyújtanak a mászáshoz. Ennek ellenére erősen ajánlott a jó, szilárd tartású túracipő használata.

Az utolsó létra után a Weichtal-szurdokban kellemesen vezet az út tovább és egy szép turistaúton haladva hamarosan elérjük a Kienthalerhüttét. Az 1380 m tengerszint feletti magasságon fekvő Kienthalerhütte az önellátó hegyi házak egyike, csak hétvégén üzemel! Csodálatos kilátás nyílik innen a tájra: a menedékház mögött emelkedik a Turmstein. Innen meredek ösvényen továbbhaladva küzdjük le a 700 m szintkülönbséget a Schneeberg csúcsáig, a Klosterwappenig (2076 m), majd a magashegyi övezetben fekvő Fischerhüttéig. A Fischerhütte a Schneeberg-en a legmagasabban fekvő kunyhó (2049 m). Néhány lépésre, északra a Kaiserstein csúcsa (2061 m) található. Itt visszafordulunk a Kienthalerhütte felé és a Ferdinand-Mayr-Weg mentén jutunk vissza a kiindulóponthoz, a Weichtal-haushoz. A Ferdinánd Mayr út jól ápolt, kellemes szerpentineken kanyarog lefelé a hegyen és szintén fantasztikus kilátást nyújt. Hatalmas fák és buja mezők kíséretében ereszkedhetünk le az országúthoz.

Időtartam: 6,5 óra gyaloglás Táv: 13,2 km Szintkülönbség: 1740 m

Követelmények: romantikus szurdok egyszerű, biztosított kapaszkodókkal, párás, nedves idő esetén fokozott elővigyázatosság szükséges

Menedékházak: Weichtalhaus , Kienthalerhütte ( csak hétvégén nyitva), Fischer Hütte

 Program:

 • 07.30-08.30      Utas felvétel
 • 10.00                  Weichtalhaus parkoló (Schneeberg)
 • 10.00-18.00      Túrázás, 14.óra körül ebéd Fischer Hütte (drága)
 • 18.00                  Indulás vissza Magyarországra
 • 19.00-20.00      Szállás

Ajánlott vinni: EU kártya vagy utasbiztosítás, hátizsák, kulacs 1.5L, esőkabát, pulcsi, túracipő, fejfedő, napkrém, csoki, költőpénz, telefon, csere póló.

 Részvételi díj: 10.200.-Ft/fő, mely tartalmazza a szállítás (max. 8 fő) és a túravezetés költségét.

Megjegyzés: a túra 3 órásra is rövidíthető, ez esetben délután múzeumlátogatással és fürdéssel egészíthető ki a Freibad Reichenau-ban.  Belépő: felnőtt 2 EUR, gyermek 1 EUR