Kenutúra

Kenutúrák a Fertő tó rejtelmes és áthatolhatatlannak tűnő nádasában – csatornákon és belső tavakon halad.

Túrák során a Fertő-Hanság Nemzeti Park szabadon és szakvezetővel látogatható területei kerülnek bemutatásra, melyek nagyszerűen reprezentálják a Fertő tó érintetlen, fokozottan védett részeit és ezek élővilágát.

A NA-TÚRA kenutúrák a  nyári időszakban naponta kétszer indulnak, egy hajnalban (napfelkeltekor) és egy a késő délutáni, kora esti időszakban (naplementekor). Ebben a két napszakban a leggyönyörűbb a nádas és nem utolsó sorban ilyenkor van esély érzékelni annak rendkívül gazdag élővilágát is. Ezeket a túrákat kizárólag egy kenuval (max. 8-10 fő) indulnak, hogy az érdeklődőket a lehető legközelebb kerülhessenek  a természethez.

A 2018-as évtől egy reggeli kenutúra is indul, hogy akik nem tudnak extrém korán kelni, azok se maradjanak le az ébredező nádas nyújtotta szépségekről. Ez a túra nyaranta reggel 7:00 órakor kezdődik.

Túrák során nagyon fontos  szempont  hogy a természetet a lehető legkisebb mértékben se legyen megzavarva, ezért a NA-TÚRA kenutúránál egyszerre csak egy kenu megy be a területre, hogy az ökológiai szemlélet maradéktalanul megvalósulhasson. Ennek megfelelően azon 5-9 fős családoknak tökéletes program, akik kíváncsiak Közép-Európa legnagyobb nádas biotópjára, és  nem riadnak vissza a kihívásoktól és az esetleges korai keléstől sem.

 

Mindegyik kenutúra a Csárdakapui-főcsatornától indul.
GPS: 47.678576, 16.677719; google maps: http://goo.gl/maps/D7q2t
EGY KIS KEDVCSINÁLÓ:

 YOUTUBE, és az INDEX.HU-ról 🙂

Natura ÖKOTÚRÁK Kft.
9400 Sopron, Várkerület 24.

Tel: +36-30/9866-488
e-mail: na-tura@na-tura.hu

http://www.na-tura.hu