Sétahajózás a Fertő tavon

Májustól októberig naponta többször indulnak sétahajójáratok a fertőrákosi kikötőből.
A kényelmes európai színvonalú hajók fedett résszel is rendelkeznek, fűthetőek. Az év minden időszakában, az időjárástól függetlenül élvezhetik a hajóútakat.

Ismerje meg az érintetlen természet szépségeit a Fertő tavon!
Naponta induló rendszeres sétahajójáratakon megcsodálhatja a Világörökségünk részét képező tájat, a Fertő tó gazdag élővilágát.

Sétahajózás / Fertő tavi körút

Ismerje meg a Fertő tó romantikus vízivilágát, csodálja meg a Nemzeti Park és a Világörökségi területek szépségét.
Fertő tavi körút során vendégek kapitányi ismertető segítségével megismerhetik a tó egyedülálló élővilágát, növényvilágának szépségeit, világörökségünk természeti gyöngyszemét. A tó magyar szakaszán hajózva, az itt élő több mint 280 madárfaj közül számos egyed megfigyelhető. A halban gazdag, növényekkel, főleg nádassal körülölelt partszakasz csodálatos látványában gyönyörködhetnek a 60 perces körút során.
A sétahajózásra kapitányi ismertetővel és a hajón vásárolható frissítő italokkal, kávéval várja a vendégeket.

Sétahajózás Ausztriába

Az 2x félórás körút során áthajóznak az ausztriai szakaszra is Mörbischre , érintve a B „0” pontot, a hajdani vasfüggöny részét, megcsodálhatják a Nemzeti Park ausztriai szakaszát, a mörbischi víziszinpadot és számos csodálatos kis, part menti település látképét.
A hajó kiköt a mörbischi Víziszinpad bejáratánál, a Drescher kikötőben. Az utasok önállóan választhatják meg a visszaút időpontját Fertőrákosra, a hajómenetrend alapján.

Naponta többször közlekedik menetrendszerinti hajójárat a romantikus, tipikusan burgenlandi falucskába Mörbischre. Számos tradicionális borospince, étterem és kávézó gondoskodik a hamisítatlan „Pannon” hangulatról.
A faluközpont 3 km távolságra található a Drescher Line Mörbisch kikötőjétől. Gyalogosan, vagy az önkormányzat „GNOA” buszával könnyen megközelíthető a vendégszeretetéről ismert üdülőfalu.

2x félórás hajóút, mörbischi tartózkodással, meglepetés ajándékkal!